• Bedrijfswagens
  • Trucks

Fiscaal voordeel en milieubewust rijden.

Duurzaamheidspremie eVito

U kunt fiscaal voordeel krijgen voor elektrisch rijden als u investeert in volledig elektrische auto's. Kies nu voor de milieubewuste eVito en Mercedes-Benz betaalt mee d.m.v. een duurzaamheidspremie tot € 2.000,-.* 

Bent u ondernemer en wilt u fiscaal voordelig investeren? De investeringsaftrek is een bedrag dat u als ondernemer kunt aftrekken van de winst wanneer u heeft geÔnvesteerd in bedrijfsmiddelen. Door de investeringsaftrek wordt de winst lager en betaalt u dus minder belasting. Op geselecteerde voorraadvoertuigen ontvangt u € 2.000,- voordeel,
op nieuw te bestellen voertuigen ontvangt u € 1.000,- voordeel.Er zijn 3 soorten investeringsregelingen mogelijk:

  • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)**
  • Milieu-investeringsaftrek (MIA)**
  • Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL)**

De kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) is een regeling die voorziet in een extra aftrekpost voor ondernemers die investeren in een nieuwe of gebruikte bestelwagen. Deze wordt vastgesteld in het jaar waarin u als ondernemer de investeringsverplichting aangaat. De KIA kunt u vervolgens aftrekken in de aangifte inkomsten- of vennootschapsbelasting van het jaar waarin u de auto in gebruik neemt, of in de aangifte van het jaar van aanbetalen, als dat eerder is.

Met de MIA profiteert u van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag. Die aftrek komt bovenop uw gebruikelijke investeringsaftrek.

Met de VAMIL kunt u 75% van de investeringskosten afschrijven. Dat kan op een tijdstip dat u zelf bepaalt en levert een liquiditeit- en rentevoordeel op.


* De duurzaamheidspremie is niet te combineren met de rente actie op de eVito. Deze actie is geldig t/m 30-09-2020.
** Of u in aanmerking komt voor bovenstaande fiscale voordelen, zult u met uw boekhouder/accountant moeten bespreken. 

 Heeft u een vraag over de Duurzaamheidspremie op de eVito of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op.


 010 418 04 00

 

Waar bent u naar op zoek?