Waalwijk, 17 april 2018


Persbericht: Van Mossel lijft Laurens Autoschade en Autoverhuur Rijnmond in


Per 17 april heeft Van Mossel Automotive Groep de activiteiten van Laurens Autoschade en Autoverhuur Rijnmond overgenomen. Beide bedrijven zijn afkomstig van ROGAM. Met deze overname versterkt de groep haar positie in omgeving Rotterdam.

 

De twee bedrijven gaan verder onder de huidige naam; de activiteiten blijven onveranderd uitgevoerd worden door het huidig management. Laurens Autoschade wordt onderdeel van de Van Mossel Autoschade Groep en Autoverhuur Rijnmond wordt onderdeel van International Car Lease Holding, de leasetak van de Van Mossel Automotive Groep. Alle betrokken medewerkers treden in dienst bij de Van Mossel Automotive Groep en blijven werkzaam vanuit dezelfde vestigingen.

 

Door deze overname breidt International Car Lease Holding, bestaande uit Van Mossel Autolease, DirectLease en J&T Autolease, haar tijdelijke vloot van direct beschikbare shortlease en rent voertuigen uit. Voor Van Mossel Autoschade Groep betekent het de tweede vestiging in de regio Rotterdam en de zestiende vestiging in totaal.

 

ROGAM overname

De bedrijven zijn afkomstig van ROGAM, waarvan in maart het voornemen werd aangekondigd om de personenwagendivisie over te nemen. De Autoriteit Consument & Markt heeft hier ondertussen goedkeuring voor gegeven. Ook deze overname is per 17 april effectief geworden.

 

Over Laurens Autoschade en Autoverhuur Rijnmond

Laurens Autoschade is een universeel autoschadeherstelbedrijf, exclusief door Mercedes-Benz gecertificeerd. Naast deze merkspecialisatie wordt ieder merk hersteld volgens de allerhoogste standaards voor alle verzekeringsmaatschappijen in Nederland. Directeur Van Mossel Autoschade Groep Ad van Diepenbeek: “Wij doen er alles aan om bij autoschade zo goed en zo efficiŽnt mogelijk te helpen. Door de jaren heen is ons product aanbod blijven groeien en zullen wij ons dienstenpakket steeds verder blijven vernieuwen en ontwikkelen. Zo hebben wij in Zwolle vorig jaar een zogenaamde high tech vestiging aangesloten. Met de toevoeging van Laurens Autoschade hebben we er nog een specialisatie bij gekregen in de groep”.

 

Autoverhuur Rijnmond heeft in haar verhuurvloot een breed aanbod van personenauto’s, bestelwagens, vrachtwagens, koel/vrieswagens en trekkers. “Een uitstekende uitbreiding van ons bestaande shortlease & rent aanbod waar we zowel landelijk, maar zeker ook specifiek in de regio Rijnmond veel klanten mee kunnen bedienen” aldus Armand van Veen, algemeen directeur International Car Lease Holding. Huidig directeur Erik van den Heuvel onderschrijft dit: “Wij kijken er naar uit om te gaan werken met de Van Mossel filosofie ‘meer bieden dan u verwacht’.


Over Van Mossel Automotive Groep

De Van Mossel Automotive Groep is in bijna 70 jaar tijd uitgegroeid tot een topspeler binnen de automotive van Nederland. Het bedrijf telt 78 vestigingen in Nederland, BelgiŽ en in Duitsland. De Van Mossel Automotive Groep is dealer van de merken Volkswagen, Volkswagen Bedrijfswagens, Audi, SEAT, ŠKODA, Peugeot, CitroŽn, DS, Kia, Jaguar, Land Rover, Mercedes-Benz, smart, Ford en Opel. Verder exploiteert zij drie Mega Occasion Centra en heeft zij een eigen landelijk opererende keten van schadeherstelbedrijven. Daarnaast biedt de groep diverse diensten onder ťťn dak zoals verzekeringen, financieringen, signing/inbouw/carrosserie en autoverhuur. International Car Lease Holding, met een wagenpark van zo’n 63.000 voertuigen en behorend tot de top 5 van leasemaatschappijen van Nederland, maakt ook deel uit van de Van Mossel Automotive Groep. De onderliggende labels zijn Van Mossel Autolease, DirectLease en J&T Autolease. Met ruim 1.800 medewerkers realiseert de groep een omzet van ruim €1,25 miljard op jaarbasis.

 

Download hier het persbericht

Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart