• Bedrijfswagens
  • Trucks

De Mercedes-Benz Sprinter

Bestverkochte bestelwagen van 2019

Persbericht 7 januari 2020 - Mercedes-Benz Vans kijkt terug op een meer dan geslaagd 2019. Eťn van de bestellers van het merk - de Mercedes-Benz Sprinter - was zelfs letterlijk de bestseller van Nederland en had zijn meest succesvolle jaar ooit.

Ondernemend Nederland koos in 2019 en masse voor de Sprinter. Mercedes-Benz Vans verkocht 7.930 Sprinters op zowel geel als grijs kenteken en was daarmee veruit koploper in de klasse van de grote bestelwagens. Bovendien was de Sprinter afgelopen jaar overall de bestverkochte bestelwagen van ons land. 

Bekijk de Sprinter

De Sprinter is niet voor niets zo succesvol.

De grote en veelzijdige bestelwagen wordt door velen al sinds 1995 gezien als de benchmark in zijn segment. De huidige, derde generatie Sprinter heeft net als zijn voorgangers de vertrouwde eigenschappen die hem zo succesvol hebben gemaakt: flexibiliteit, robuustheid en zuinigheid. Hij voegt daar onder andere veiligheidsfeatures op personenwagenniveau, de digitale vlootoplossingen van Mercedes PRO en het innovatieve multimediasysteem MBUX (Mercedes-Benz User Experience) aan toe. De Mercedes-Benz Sprinter is verkrijgbaar in meer dan 1.700 verschillende varianten die naast achterwiel- en vierwielaandrijving ook over voorwielaandrijving kunnen beschikken.

Goede vooruitzichten

Het Sprinter-succes in 2019 vormt een solide basis voor verdere groei in 2020. De benchmark in het segment is er dit jaar in meer varianten dan ooit tevoren, inclusief de geheel nieuwe 100% elektrische eSprinter, die binnenkort volgt. Met VanPro adVANce gaat de organisatie áchter de Sprinter dit jaar bovendien een volgende fase in om ondernemers nog verder te ontzorgen bij de aanschaf en exploitatie van hun Sprinters én de andere bestellers van Mercedes-Benz Vans. 2020 wordt voor de Sprinter hoe dan ook speciaal, want de bestseller van Mercedes-Benz Vans bereikt binnenkort een belangrijke mijlpaal, z'n 25-jarige jubileum. 

 

Waar bent u naar op zoek?