• Bedrijfswagens
  • Trucks

65 jaar ROGAM


Op 5 februari 2020 was het op de kop af 65 jaar geleden dat dé officiële Mercedes-Benz dealer ROGAM in Bergschenhoek werd opgericht. 

In de jaren '30 van de vorige eeuw vervoerde beurtschipper Henk van Ruiten (1900-1971) uit Bergschenhoek álles met zijn boot. Zoons Simon en Nico werkten mee in de vakanties, ook toen Van Ruiten voor de transportklussen overstapte op vrachtwagens. De broers Van Ruiten vlogen uit, maar keerden op verzoek van senior na verloop van tijd terug. Om te voorkomen dat er twee kapiteins op één schip zouden komen, zocht het bedrijf naar een extra activiteit. Die diende zich al snel aan. 


Ter ere van ons 60-jarig jubileum in 2015 hebben wij destijds een fotoboek gemaakt met wat nostalgische plaatjes. Mocht u het leuk vinden om de historie van ROGAM te bekijken, kunt u het fotoboek via onderstaande link inzien.

Fotoboek ROGAM 60 jaar

Mercedes-Benz in beeld

Nico werd de man van het transportbedrijf. Simon was in onderhandeling over het importeurschap van Büssing vrachtwagens en ontdekte daarbij dat het Mercedes-Benz dealerschap beschikbaar was. Met de vrachtwagens van Mercedes-Benz ging de Rotterdamse Garage en Automobiel Maatschappij van start. Al in het eerste jaar verkocht ROGAM 100 Mercedes-Benz trucks. Het succes inspireerde ROGAM tot meer: het bedrijf werd ook dealer van Mercedes-Benz bestelwagens en ROGAM bouwde nieuwe vestigingen om het verzorgingsgebied te vergroten. Zo kwamen er vestigingen in Roosendaal en in Axel (Zeeuws Vlaanderen). Op die laatste kwam de nadruk te liggen, ook al omdat deze vestiging als steunpunt voor het transportbedrijf kon fungeren. 

Een familiebedrijf

25 jaar na de oprichting van ROGAM, kwam Simons zoon Hans in de zaak. Hans nam naast de juiste opleidingen en diploma's ook een andere insteek mee als bagage. Hij legde de nadruk op Aftersales: het 100% ver- en ontzorgen van klanten, Dit was de ideale aanvulling op de koopmanskwaliteiten van zijn vader. Simon en Hans trokken 15 jaar lang samen op. Hun insteek is ook vandaag nog zichtbaar: door een perfecte samenwerking van Verkoop en Aftersales krijgen ROGAM-klanten vervoersoplossingen op maat inclusief een dienstverlening die ze altijd mobiel houdt. 

Nieuwe groei

Door een nieuwe rayonindeling werd het verzorgingsgebied van ROGAM in 1985 één klap bijna gehalveerd. Mede dankzij de trouwe klantenkring was de omzet echter al snel weer op het oude niveau. En er kwamen al snel nieuwe groeimogelijkheden. In 1985 nam ROGAM de Mercedes-Benz vestiging in Spaanse Polder over en tussen 1992 en 1994 werd de hoofdvestiging in Bergschenhoek gemoderniseerd. In 1996 werd daar een 1.300 m2 grote showroom in gebruik genomen. Ook vandaag nog is dit hét startpunt voor een (nadere) kennismaking met het bedrijfswagengamma van Mercedes-Benz.

Een nieuw tijdperk

In 2001 nam ROGAM de bedrijfswagenactiviteiten van de Mercedes-Benz dealer in Gouda en Woerden over. De personenwagenactiviteiten zouden naar een andere partij gaan, maar vonden uiteindelijk ook onderdak bij ROGAM. Ook bij deze nieuwe tak van sport bleef de servicegedachte van ROGAM staan. De personenwagentak groeide snel. Dat werd duidelijk zichtbaar door fraaie nieuwbouwprojecten (2008 in Gouda en 2012 in Rotterdam) en door de overname van de activiteiten van Mercedes-Benz dealer Victoria in Rotterdam (2010). ROGAM was vanaf 2013 zelfs exclusief Mercedes-Benz personenwagendealer voor de regio Groot Rotterdam.

Een fundamentele keuze

In 2017 bleek dat de personenwagentak groter was geworden dan de bedrijfswagentak. Dat zette het bedrijf aan het denken. Daarbij werd duidelijk dat bij ROGAM vooral de bedrijfswagencultuur leefde én dat het bedrijf graag terug wilde naar de basis: het perfect adviseren én ontzorgen op het gebied van professionele transportoplossingen. Daarop besloot ROGAM te splitsen. In 2018 werden de personenwagenactiviteiten overgenomen door de van Mossel Automotive Groep. 


Sindsdien focust ROGAM weer op bestelwagens en trucks. Met ruim 100 toegewijde en perfect getrainde medewerkers en een uitgebreid dienstenpakket is ROGAM in staat om alle vervoers- en transportwensen perfect in te vullen. Met vestigingen in Bergschenhoek, Dordrecht, Gouda (Moordrecht) en Rotterdam Spaanse Polder zorgt ROGAM er 24 uur per dag en 365 dagen per jaar voor dat ondernemers altijd mobiel blijven. ROGAM Bedrijfsfilm

Wilt u meer informatie over ROGAM? Bekijk dan de dynamische presentatie waarin u kunt kennismaken met alle facetten van ROGAM. 

 

Waar bent u naar op zoek?