• Bedrijfswagens
  • Trucks

Overname Mercedes-Benz Vans & Trucks door de Van Mossel Automotive Groep.

ROGAM Bedrijfswagens en Hogenbirk Bedrijfswagens samen verder onder Van Mossel.

Dit jaar viert ROGAM zijn 65-jarig bestaan als solide en succesvol familiebedrijf in de regio Groot-Rotterdam en Dordrecht. Wij zijn trots op deze mijlpaal en zijn onze collega’s en klanten dankbaar om dit te kunnen bereiken. Met een prachtige historie, moet ook nagedacht worden over de toekomst van ROGAM.

In 2018 hebben wij onze activiteiten gesplitst in personen- en bedrijfswagens, gevolgd door de overname van ROGAM Personenwagens door de Van Mossel Automotive Groep (VMAG). Rond diezelfde periode hebben we in samenwerking met Mercedes-Benz Nederland een aanzet gemaakt voor de vorming van een sterke regionale bedrijfswagendealer die qua omzet paste in de gewijzigde strategische inzichten van de fabrikant. In ons enthousiasme om dit te kunnen realiseren hebben we de afgelopen twee jaar verschillende mogelijkheden onderzocht.

Met een prachtige historie, moet ook nagedacht worden over de toekomst van ROGAM.

Mede gezien de wens van Mercedes-Benz Nederland om één Rotterdamse bedrijfswagendealer te realiseren, zullen ROGAM en Hogenbirk Bedrijfswagens samen de activiteiten overdragen aan VMAG. Dit is in nauw overleg met Mercedes-Benz Vans & Trucks besloten. De transactie is voorgelegd aan de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en is gepland om voor begin december dit jaar te worden afgerond.

De nieuwe combinatie dekt met zes service-vestigingen Groot-Rotterdam, Midden Holland (omgeving Gouda), de Drechtsteden en omgeving, en de Zuid-Hollandse eilanden een groot verzorgingsgebied af. Hierdoor ontstaat een absolute optimalisering van de Mercedes-Benz bestel- en vrachtwagen activiteiten op het gebied van verkoop, werkplaatsen en onderdelen.

Deze schaalvergroting zal leiden tot meer slagkracht en aanzienlijke kostenbesparingen, die de continuïteit van beide bedrijven meer dan goed zullen doen en dus van groot belang zijn voor onze medewerkers en klanten. Voor onze klanten verandert er niets en blijven alle contactpersonen hetzelfde. Over de toekomstige invulling zullen wij u spoedig informeren.

De nieuwe combinatie dekt met zes service-vestigingen een groot verzorgingsgebied af in omgeving Groot-Rotterdam, Midden-Holland, de Drechtsteden en de Zuid-Hollandse eilanden.

VMAG is in ruim 70 jaar tijd uitgegroeid tot een topspeler binnen de automotive van Nederland. In totaal telt Van Mossel Automotive groep – inclusief de vorige week aangekondigde Belgische acquisitie – circa 250 vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. VMAG beschikt over een merkenaanbod van 26 automerken in Nederland. Verder exploiteert zij 7 (Mega) Occasion vestigingen en heeft zij een eigen landelijk opererende keten van schadeherstelbedrijven.

Daarnaast biedt de groep diverse diensten onder één dak, zoals verzekeringen, financieringen en carrosseriebouw, belettering of inrichting van bedrijfswagens. International Car Lease Holding, met een wagenpark van circa 90.000 voertuigen en behorend tot de top 5 van leasemaatschappijen van Nederland, behoort ook tot VMAG. Met ruim 4.000 medewerkers realiseert de groep een omzet van circa € 3 miljard op jaarbasis.

Hans van Ruiten, Algemeen Directeur ROGAM Bedrijfswagens, geeft toelichting op zijn keuze: “Verschillende omstandigheden, waaronder mijn leeftijd en de keuze van mijn kinderen om ieder hun eigen weg te kunnen gaan, versterken mijn vertrouwen om juist nu van deze optie gebruik te maken. Dat vertrouwen wordt versterkt door mijn goede ervaring met de heer Berkhof na de overname van personenwagens en zijn steun de afgelopen jaren door vele orders van bestel- en vrachtwagens. Hierdoor komt er na 65 jaar ROGAM en mijn recente 40-jarige jubileum als derde generatie, een einde aan ROGAM in handen van de familie van Ruiten.”

Het vertrouwen wordt gesterkt door de goede ervaring met de heer Berkhof na de overname van personenwagens.

Na goedkeuring van de ACM zullen de aandelen overgedragen worden. De komende tijd gaat Hans van Ruiten samen met collega dealer Robert Hogenbirk de integratie van de bedrijven verzorgen. Uiteindelijk zal Robert Hogenbirk als clusterdirecteur verantwoordelijk worden binnen Van Mossel voor Mercedes-Benz Vans & Trucks.

Hans van Ruiten: “Graag wil ik van de gelegenheid gebruik maken onze collega’s, klanten en leveranciers enorm te bedanken voor het vertrouwen in ROGAM en de familie van Ruiten, sommigen zelfs drie generaties". 

Persbericht Overname ROGAM en Hogenbirk door Van Mossel

 

Waar bent u naar op zoek?