.

3% Brandstofbesparing met de nieuwste generatie OM 471 motor


Mercedes-Benz heeft een nieuwe generatie van de OM 471 motor geÔntroduceerd. Deze nieuwe motor heeft een hoger koppel beschikbaar bij lagere toerentallen, terwijl het brandstofverbruik is gedaald.

EfficiŽnter verbrandingsproces
De motor is op vele punten verbeterd. Zo is het injectiesysteem X-Pulse vernieuwd wat resulteert in een maximale inspuitdruk van 2700 bar. Samen met aangepaste zuigers en verbrandingskamer zorgt dit ervoor dat het verbrandingsproces nog efficiŽnter verloopt. Volledig nieuw is ook de asymetrische turbo, die in-house werd ontwikkelt door Daimler AG om maximale betrouwbaarheid en cilindervulling te garanderen.

Per direct leverbaar
Deze aanpassingen zorgen ervoor dat de motor tot 3% zuiniger is ten opzichte van zijn voorganger. Daarnaast is motor ook nog eens erg krachtig; het hoge koppel is beschikbaar over een breed toerengebied. Hierdoor wordt ook een rustige motorloop gegarandeerd en hoeft er minder geschakeld te worden.

De levering van de nieuwe motor in de varianten 420, 450, 480 & 510 pk start per direct. In 2016 volgt er een 530 pk-variant.