.

Veiligheidssystemen van Mercedes-Benz Trucks  


Ook op het gebied van veiligheid rijdt u met Mercedes-Benz Trucks voorop. Naast het beproefde elektronische remsysteem met ABS, ASR, remassistent en wegrolblokkering zorgen de standaard stabiliteitsregeling en de als optie verkrijgbare afstandshouder met stop-and-go functie voor extra veiligheid. Per 1 november 2015 zijn er i.v.m. nieuwe Europese wetgeving twee veiligheidssystemen verplicht worden gesteld:

- LDW (Lane Departure Warning) bewaakt de wegmarkeringen met behulp van een camera en waarschuwt de chauffeur bij een ongewilde overschrijding.
- AEB (Advanced Emergency Braking) werkt nauw samen met de Adaptive Cruise Control (ACC) en is gebaseerd op de radar. Door de automatische regeling van het gaspedaal en alle voorhanden zijnde remmen bewaart het voertuig een veiligheidsafstand met het voertuig dat ervoor rijdt.

 

Deze systemen worden verplicht voor wegvoertuigen met twee of drie assen. Mercedes Benz biedt deze systemen reeds aan. Hieronder een impressie van diverse geavanceerde systemen van Mercedes-Benz.